Digitale ledenvergadering

In verband met Covid-19 (het coronavirus) en in lijn met de maatregelen van het kabinet zullen er tot 1 september geen werknemers van PandGarant bij ledenvergaderingen aanwezig zijn. Uw beheerder zal met het VvE-bestuur overleggen over de opties: het annuleren of uitstellen van de ledenvergadering, deze door laten gaan zonder vertegenwoordiger vanuit PandGarant of de derde optie: vergaderen met digitale ondersteuning.

Sinds kort is er een noodwet in werking getreden waarmee het mogelijk is om te vergaderen met digitale ondersteuning. De besluiten die in een dergelijke vergadering genomen worden zijn rechtsgeldig. We zouden u daarom graag de mogelijkheid bieden om toch te vergaderen, maar dan online en niet fysiek.

Op pandgarant.nl/inloggen vindt u meer informatie over het vergaderen met digitale ondersteuning. Deze vorm van vergaderen heeft een aantal voordelen, waaronder de mogelijkheid om al vanaf 14 dagen voorafgaand aan de vergadering uw stem door te voeren. U hoeft uw agenda hier dus niet op af te stemmen en kunt bovendien vanuit huis uw stem doorvoeren. Er is geen videoverbinding, dus er is geen directe vorm van communicatie tussen beheerder en VvE-leden mogelijk. Dit zal misschien in de toekomst nog aangevuld worden.

Waarom niet uitstellen?

Afhankelijk van hoe het virus zich zal blijven verspreiden en de maatregelen van de RIVM hierop worden toegepast, is het denkbaar dat er in het najaar weer 'gewoon' vergaderd kan worden. Het is voor ons echter niet mogelijk om in die periode álle ledenvergaderingen te organiseren; dit zal teveel werkdruk voor onze werknemers met zich mee brengen.

Wij denken echter dat vergaderen met digitale ondersteuning een zeer goed alternatief is voor de fysieke vergadering, zeker vergeleken met de optie om de ledenvergadering te annuleren en pas in 2021 weer te organiseren.

Meer informatie

Als uw vergadering gepland staat of stond in het voorjaar zal uw beheerder binnenkort contact met u opnemen. Is uw ledenvergadering reeds geannuleerd, dan is de kans groot dat deze niet ingehaald zal worden. Dit heeft dezelfde reden, namelijk de te grote werkdruk voor onze werknemers. Ook dit zal echter in overleg gaan tussen uw beheerder en het bestuur.

We houden u zoveel mogelijk op de hoogte van deze ontwikkeling, via website, webportaal en/of rechtstreekse correspondentie.