Update Covid-19 en PandGarant

PandGarant neemt maatregelen i.v.m. de aangescherpte coronaregels

Zoals bekend gaat het niet goed met het aantal coronabesmettingen in Nederland. PandGarant wil zorg dragen voor de werknemers en klanten en neemt hierom haar verantwoordelijkheid. Naar aanleiding van de persconferentie van dinsdag 13 oktober jl. nemen wij een aantal belangrijke maatregelen:

Niet fysiek aanwezig bij vergaderingen
Tot en met 31 december 2020 zullen er geen medewerkers van PandGarant fysiek aanwezig zijn bij ledenvergaderingen. Heeft uw VvE nog een vergadering op de planning staan? Dan zal uw VvE-beheerder overleggen met het bestuur over de uitvoering van deze vergadering. Mocht uw VvE besluiten de vergadering zelf te willen uitvoeren, ondanks de afwezigheid van één of meerdere medewerkers van PandGarant, dan zullen wij alsnog ons uiterste best doen om alle vergaderstukken op orde te maken, zoals u van ons gewend bent.

Los hiervan biedt PandGarant, in overleg met het bestuur, de mogelijkheid om de ledenvergadering eventueel digitaal en/of schriftelijk af te handelen. Mocht het bestuur hiervoor kiezen, dan zullen de VvE-leden per mail of brief op de hoogte gebracht worden.

Bestuursoverleggen telefonisch of per mail
Alle geplande en nog te plannen bestuursoverleggen zullen digitaal (videobellen), telefonisch of per mail uitgevoerd worden. Fysieke overleggen worden de komende vier weken dus niet meer uitgevoerd. Of deze situatie over vier weken verandert zal afhangen van de coronacijfers van dat moment.

Technische inspecties en werkzaamheden
Onze technisch beheerders en servicemedewerkers zullen nog steeds op locatie aan het werk blijven. Voor technisch beheerders geldt echter dat zij bij hun inspecties individueel te werk zullen gaan; besturen kunnen niet meer mee gaan op inspectie. Voor zowel technisch beheerders als servicemedewerkers geldt dat zij zoveel mogelijk afstand van anderen houden (maar minimaal 1,5 meter) en dat zij in de gemeenschappelijke binnenruimten van de VvE’s een mondkapje zullen dragen.

PandGarant wil met deze maatregelen verantwoordelijkheid nemen in de coronacrisis. We hopen en rekenen op uw begrip. Mocht u vragen hebben, neem dan gerust contact op.