Jaarlijkse BHV-herhalingscursus succesvol afgerond

Het is een cursus waarvan je hoopt hem nooit in de praktijk nodig te hebben: de bedrijfshulpverlening (BHV). Binnen PandGarant zijn er een aantal collega's die BHV'er zijn. Vorige week was het tijd om de jaarlijkse herhalingscursus te doen.

De herhalingscursus duurde een dagdeel en zat vol met 'oja!'-momenten, omdat er in een jaar toch wel wat kennis weggezakt bleek. Vijf van onze medewerkers waren aanwezig. Ze begonnen de dag met reanimeren, het plaatsen van een AED en het behandelen van kleine wondjes (allemaal in scène gezet uiteraard). Dagelijk komen er veel mensen op bezoek bij PandGarant en de kans is altijd aanwezig dat er iemand onwel wordt. Daarom is het goed dat deze kennis weer bijgespijkerd is!

De tweede helft van de cursus ging over het blussen van brandjes en het evacuëren van het pand. Ook goed om weer even te oefenen, zeker omdat we binnenkort gaan verhuizen.

Binnen PandGarant is er zo een groot aantal personen BHV-gecertificeerd. Dit vergroot de kans dat er accuraat hulp geboden kan worden, mocht dit ooit nodig zijn. Een veilige gedachte!