Een warme woning voor VvE Onderduikersstraat 82-116 dankzij gevelisolatie

Op verzoek van de VvE Onderduikersstraat 82-116 is gekeken naar duurzaamheidsmaatregelen in de vorm van gevelisolatie. Deze werkzaamheden zijn in de afrondende fase.

Het was voor veel bewoners de afgelopen jaren soms erg koud binnen, zelfs als de verwarming op de hoogste stand gezet werd. Om de stookkosten te verlagen én het woongenot te vergroten, is besloten over te gaan tot het isoleren van de (spouw)muren. Op dit moment wordt de entreegevel voorzien van spouwmuurisolatie. De overige gevels zijn al voorzien van isolatie met behulp van wol.

De isolatie is uitgevoerd door NBK isolatietechniek. Dit is een onderdeel van NVT Onderhoudsgroep die zich bezighoudt met energiemaatregelen. NBK gebruikt EPS parels als isolatiemateriaal in de entreegevels. Binnenkort worden ook de vloeren geïsoleerd, al wordt dit individueel uitgevoerd. Hierbij wordt polyurethaan (pur) gebruikt, met een Rc-waarde van 3,6 per m².

Op de foto's is te zien hoe de EPS parels eruitzien en hoe de pur aangebracht wordt. De bewoners zullen al tijdens het isoleren merken dat het woongenot vergroot wordt, doordat het in huis minder kil is en de woning sneller opwarmt. Drie vliegen in één klap: de maatregel is belangrijk in het kader van duurzaamheid, het levert een besparing van de gaskosten op en zorgt voor een fijnere leefomgeving!