Groot schilderwerk bij VvE Madame Curiestraat/Paterswoldseweg

Bij twee panden aan de Madame Curiestraat en de Paterswoldseweg vindt een grote schilderbeurt plaats aan de bergingen. Ook het betonwerk wordt meegenomen.

De opdracht is gegund aan SW Vastgoedverbetering. Ze zijn druk bezig met de voorbereidende werkzaamheden, al is op sommige plekken al overgegaan tot het daadwerkelijke schilderen.

In de bergingen is, in samenspraak met het bestuur, ervoor gekozen om tot ongeveer anderhalve meter hoog een nieuwe, donkere verflaag aan te brengen. Dit zorgt er hopelijk voor dat de bergingen er net uit blijven zien, ook als er door fietsen beschadigingen aan de muren ontstaan. De portieken worden schoongemaakt en, waar nodig, bijgewerkt.

De buitenkant van de portieken wordt opnieuw geschilderd, zodat dit weer in stijl is met de balkons. De balkons zelf worden, op de vloeren na, niet geschilderd. De vloeren zijn toe aan een nieuwe coating en verflaag. Om dit uit te kunnen voeren, zijn alle bewoners op de hoogte gebracht van de planning en verzocht de balkons tegen die tijd leeg te maken. Er moet al met al een hoop gecoördineerd worden bij een opdracht als deze!

In de bijgevoegde foto's is te zien hoe de portieken eruitzagen voor en na het schilderwerk.