Renovatie Doopsgezind Gasthuis Groningen

Het Doopsgezind Gasthuis is gevestigd aan de Nieuwe Boteringestraat in Groningen. Het oorspronkelijke gasthuis staat te boek als het poortgebouw en heeft de status van Rijksmonument. Achter dit gebouw ligt een hofje met verschillende gasthuiswoningen.

In 2014 heeft het Gasthuisbestuur besloten dat het tijd werd voor een grondige opknapbeurt. Dit project loopt van 2015 tot 2020 en omvat veel technische verbeteringen, zoals nieuwe centrale verwarming, mechanische ventilatie, dubbel glas, betegeling en stucwerk. Daarnaast worden de woningen voorzien van dak- en gevelisolatie en staan er diverse schilder- en loodgieterswerkzaamheden gepland.

PandGarant, dat het technisch beheer van het complex verzorgt, coördineert de voorbereiding en uitvoering van het project.

Projectleider Jos Drent: “Normaal richten wij ons vooral op het beheer en onderhoud van Vastgoed. Hier zijn wij echt bezig met het verbeteren, bijvoorbeeld door het plaatsen van dakkapellen en het creëren van levensloopbestendige woningen. Dit project speelt zich af in een kleine gemeenschap en dat vraagt om een partij die je met een gerust hart kunt laten werken in zo’n hofje. Uit ervaring weet ik dat SW een uitvoerder is die goed met dit soort situaties uit de voeten kan. De lijnen zijn kort en het is een echte allrounder op het gebied van bouw en renovatie.”