Schilderbeurt en schoorsteenherstel bij VvE Oranjewijk

Bij de VvE Oranjewijk is gestart met het groot onderhoud aan de gevels en schoorstenen. Het betreft schilderwerk en schoorsteenherstel. Uit de meerjarenonderhoudsplanning (MJOP) en technische beoordelingen bleek dat de kozijnen toe waren aan een  nieuwe schilderbeurt.

De Oranjewijk is een karakteristieke buurt en de bewoners van de VvE willen dit beeld graag in stand houden. De grote en brede kozijnen worden daarom in de bijpassende kleurstelling gehouden: donkergroen met gebroken wit.

Het gebruikte hout is vurenhout, een lastig te onderhouden houtsoort. Dankzij de MJOP is op het juiste moment begonnen met de werkzaamheden: niet te vroeg (om kosten te besparen), maar ook niet te laat (dus voordat er grote problemen zouden kunnen ontstaan).

Technisch beheerder Marco Kooi is geregeld aanwezig rondom het pand. Hij geeft aan dat ook de schoorstenen meegenomen worden in het onderhoudswerk. Het voegwerk wordt nagekeken en de bovenkanten van de schoorstenen krijgen een vochtwerende coating. Het schilderwerk wordt uitgevoerd door Buursema Schilders. Naar verwachting zal het project eind november afgerond worden.

Met een goede planning en constructief overleg tussen de VvE en PandGarant blijkt het dus mogelijk te zijn om, met een reële maandbijdrage, toch dergelijke grote projecten uit te kunnen voeren. Meer informatie kunt u opvragen via onze Contactpagina.