Schoonmaak galerijen tegen gladheid

Gladheid binnen VvE's kan leiden tot vervelende situaties. Bij VvE Typhoon is na het uitvoeren van een gladheidsonderzoek besloten de galerijen schoon te maken. Ook de kozijnen zijn schoongemaakt.

Naar aanleiding van een valpartij is een aantal maanden geleden een gladheidsmeting uitgevoerd. Uit het rapport bleek dat de galerijen nog binnen de vereiste marges vielen qua stroefheid, dus het plaatsen van een coating bleek niet nodig. Een dergelijke coating had er eventueel voor kunnen zorgen dat de galerijen extra stroef zouden zijn, maar had weer als nadelen dat de plaatsing en het onderhoud geld kosten.

Hierom is als alternatief ervoor gekozen om de galerijen een flinke schoonmaakbeurt te geven. Deze opdracht is gegund aan Siesling, die niet alleen de galerijen schoongemaakt heeft, maar ook de kozijnen en het pad op het binnenterrein schoongemaakt heeft. Een extra voordeel van de schoonmaak is dat het de levensduur van de kozijnen verlengt.

Een aantal VvE-bewoners was zo onder de indruk van het schoonmaakwerk dat ze Siesling per direct ook gevraagd hebben of hun privégedeelte van het binnenterrein ook meegenomen kon worden in de schoonmaak. Een mooi voorbeeld van samenwerking tussen PandGarant, de uitvoerder en de VvE!

Klik op de foto's voor een grotere weergave: