Frisse uitstraling Begoniastraat na schilderbeurt

Bij de Begoniastraat zijn de kozijnen opnieuw geschilderd, zowel aan de voor- als achterkant. Zelfs het vogelhuisje is - uiteraard in de passende kleur - bijgewerkt.

De voorgevel van het pand is beschermd stadsgezicht. Hierom kon er niks aan de kleurstelling veranderd worden; de voordeuren blijven oranje, de kozijnen roodbruin. De achtergevel is wél veranderd van kleur: hier is het oranje vervangen door groen en zijn de roodbruine kozijnen overgeschilderd in geel, in dezelfde kleurstelling als de bergingen.

Het werk is uitgevoerd door Schildersbedrijf De Graaf BV. De werknemers waren zo fanatiek bezig, dat ze zelfs het vogelhuisje meegenomen hebben in het schilderwerk; deze is nu ook geel!

Eén van de bewoners van de VvE is al jaren het 'verfpunt': wanneer buren verf nodig hebben, heeft hij altijd nog wat van de betreffende kleuren op voorraad. Technisch beheerder Marco Kooi heeft in overleg met De Graaf en deze bewoner besloten om ook een aantal van de nieuwe verfpotten bij hem achter te laten. Zo kan de buurt kleine schades altijd zelf bijwerken, met de juiste kleuren. Een mooie kostenbesparing, omdat zo in de toekomst geen aparte schilders hoeven te komen!